Liite 6: Vanhempien kanssa havainnointi

Miten harjoituksesta kerrotaan vanhemmille?

Etukäteen voi kertoa, että osastolla on meneillään koulutus, jossa harjoitellaan uusia tapoja työskennellä vanhempien ja perheiden kanssa. Uusien tapojen tavoitteena on vahvistaa vanhempien roolia ja ”ääntä” oman lapsensa asioissa ja lapsensa parhaana tuntijana. Tähän liittyen vauvanne osastolla olo-aikana pyrimme järjestämään yhteisen hetken tai hetkiä vanhempien tai vanhemman kanssa, jossa tutustumme yhdessä kaikessa rauhassa vauvaanne.

Katseluhetken alussa:

  1. Olemme varanneet nyt rauhallisen hetken siihen, että voimme yhdessä tutustua vauvaanne ja katsella yhdessä, mitä hän tekee ja esim. mistä hän pitää tai ei pidä. Havaintojamme voidaan myös hyödyntää vauvanne hoivan suunnittelussa osastolla.
  2. Olisiko mahdollista, että katselisimme vauvaasi/nne pienen hetken yhdessä niin, että välillä sinä/te ja välillä minä/me kommentoisimme ääneen sitä mitä hän tekee (miten hän käyttäytyy, kuinka hän vastaa käsittelyyn/hoitoon, syöttämiseen, vaipan vaihtoon, jne.)
  3. Lopussa voimme koota huomioitamme koosteeksi paperille. (Katso kuinka minä kehityn –lomake)

Houm!

Lomaketta voi käyttää reflektion ja yhteenvedon tekemisen apuna  yhdessä mentorin kanssa.

PDF ladata

Siirry lomakkeen pdf -tiedostoon. 

Jätä kommentti